کوینهای حریم خصوصی چیست؟ پرایوسی کوینها چقدر خصوصی هستند؟ آیا انواع کوینهای حریم خصوصی قانونی هستند؟ چرا پرایوسی کوینها در برخی صرافیها از لیست معاملاتی خارج میشوند؟ استراتژیهای مورد استفاده برای پرایوسی کوین چیست؟ در این مقاله تمامی پاسخها را خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مقدمه
بلاک چین بیت کوین با رمز ارز بومی شبکه خود بنام BTC بهعنوان یک سیستم پولی جایگزین برای ارزهای ملی تحت کنترل دولت معرفی شد. برخی از طرفداران رمزارزها معتقدند بیت کوین و شبکه بلاک چینی آن خصوصیات لازم برای محافظت کافی از کاربران خود در برابر حفظ حریم خصوصی را ندارد، به ویژه در کشورهای مستبد که استفاده از ارزهای رمزنگاری شده را ممنوع یا سرکوب میکنند.
در حقیقت، بیت کوین از برخی جنبهها حریم خصوصی کمتری نسبت به ارزهای فیات ارائه میدهد، زیرا یک بلاکچین عمومی است، به این معنی که هر کسی که منابع کافی برای انجام تجزیه و تحلیل زنجیرهای داشته باشد، میتواند به طور بالقوه هویت واقعی یک آدرس عمومی را کشف کند.
تا حدودی پرایوسی کوینهای بحث برانگیز مانند مونرو و دش برای حل این مسئله از طریق امکان ارسال و دریافت ارزش به صورت ناشناس مورد توجه قرار گرفتهاند. از آن زمان، بسیاری دیگر از انواع کوین های حریم خصوصی در ادامه مسیر آنها بوجود آمدند.
امروزه، آنقدر کوینهای محرمانه در بازار کریپتو داریم که انتخاب اینکه کدام یک با نیازهای ما مطابقت داشته باشد، سخت است. باید گفت کوینهای حریم خصوصی به دلیل توانایی آنها در تسهیل پولشویی (ML) و بودجه تروریسم (TF) به طور فزایندهای در کانون توجه تنظیم کنندگان جهانی مبارزه با پولشویی قرار دارد و در نتیجه بسیاری از صرافیها آنها را از لیست خود خارج کردهاند.
بنابراین هنگام برخورد با کوینهای حریم خصوصی با دقت قدم بردارید و اطمینان حاصل کنید که از قوانین محلی پیروی میکنید.
در ادامه بهترین کوینهای حریم خصوصی بررسی میشوند و در مورد ویژگیهای متمایز آنها صحبت میکنیم. اما قبل از هر چیز پرایوسی کوین چیست؟
پرایوسی کوین چیست؟
پرایوسی کوین به معنی کوینهای با حریم خصوصی یا کوینهای محرمانه، دستهای از ارزهای رمزنگاری هستند که با پنهان کردن مبدا و مقصد، معاملات خصوصی و ناشناس بلاک چین را تأمین میکنند. برخی از تکنیکهای استفاده شده شامل پنهان کردن موجودی و آدرس کیف پول واقعی کاربر و مخلوط کردن چندین معامله با یکدیگر برای جلوگیری از تجزیه و تحلیل زنجیرهای است.
بیت کوین و سایر بلاکچینهای غیرمحرمانه مشابه آن از جمله اتریوم و … با هدف شفافیت، به هر فردی امکان مشاهده آدرسها و معاملات عمومی در شبکه خود را میدهد که پیگیری واریز و برداشت شخص را نسبتاً ساده میکند.
با این حال، پرایوسی کوینها دو جنبه مختلف را کنترل میکنند: ناشناس بودن و ردیابی نشدن. ناشناس بودن هویت یک معامله را پنهان میکند و ردیابی نشدن، پیگیری معاملات توسط شخص ثالث با استفاده از خدماتی مانند تجزیه و تحلیل بلاک چین را تا حدود زیادی غیر ممکن میسازد.
استراتژیهای موثر در پرایوسی کوین چیست؟
برای حفظ گمنامی و عدم ردیابی، کوینهای حریم خصوصی استراتژیهای مختلفی را به کار میگیرند که معروفترین آنها شامل آدرسهای پنهان، امضاهای حلقوی، CoinJoin و zk-SNARK ها است.
آدرسهای پنهان برای جلوگیری از لینک شدن به گیرنده، برای هر معاملهای که ارسال میشود، به یک فرستنده برای ایجاد آدرس جدید نیاز دارد. مونرو (XMR)، بهعنوان یکی از بهترین پرایوسی کوینها، از نسخهای از آدرس پنهان استفاده میکند که پروتکل آدرس پنهان با دو کلید (DKSAP) نامیده میشود.
CoinJoin به عنوان یک ترکیب کننده کوین شناخته میشود که تراکنشها را از افراد مختلف در یک معامله واحد ادغام و سپس آنها را با استفاده از آدرسهای جدید به کاربران مربوطه پرداخت میکند.
Zk-SNARK به دارندگان رمز ارزها اجازه میدهد اعتبار تراکنش را بدون افشای اطلاعات مهم شناسایی مانند طرفین درگیر و مانده حساب، ثابت کنند.
آیا پرایوسی کوین قانونی است؟
هم بله و هم خیر. قانونی بودن کوینهای حریم خصوصی به حوزههای قضایی فرد بستگی دارد. به عنوان مثال، در کره جنوبی، دولت برای جلوگیری از پولشویی، معاملات کوینهای حریم خصوصی در صرافیهای آنلاین ارز دیجیتال این کشور را منع میکند.
با این حال، حوزههای قضایی که کوینهای خصوصی را ممنوع نکردهاند این کوینها را تأیید نیز نکردهاند، به این معنی که عملکرد آنها از یک منطقه خاکستری در قوانین کشور استفاده میکند.
به عنوان مثال، دولت ایالات متحده راه دیگری را در پیش گرفته است و به دنبال ایجاد ابزاری برای حذف مخفی کاری معاملات انجام شده در شبکههای خصوصی است.
انجام معاملات خصوصی با پرایوسی کوین لزوماً باعث فعالیتهای مخرب مانند پولشویی و تأمین مالی تروریسم نمیشوند. برخی از کاربران به سادگی به حریم خصوصی مالی خود اهمیت میدهند و از حقوق اساسی خود استفاده میکنند، با این وجود تعداد آژانسهای دولتی که ارزهای دیجیتالی غیرقابل ردیابی (پرایوسی کوین) را کنترل میکنند به طور مداوم در حال افزایش است.
جالب توجه است، بسیاری از افراد شناخته شده مانند Naval Ravikant ، Elon Musk و Edward Snowden همچنان به دفاع از برنامههای متمرکز بر حریم خصوصی ادامه میدهند!
مهم است که ببینید اقدامات و دستورالعملهای نظارتی توسط نهادهای جهانی مانند گروه ویژه اقدام مالی (FATF) برای کوینهای حریم خصوصی چیست، گرچه پرایوسی کوینها هنوز ممنوع نیستند، اما به دلیل قوانین FATF، کارها را هم برای کشورها و هم صرافیهایی که مشمول الزامات اشتراک اطلاعات هستند دشوار میکند.
پیش نویس جدید FATF، که پس از مشاوره عمومی منتشر خواهد شد، توصیههای جدید AML / CFT را برای کسانی که با پرایوسی کوین معامله میکنند، ارائه میدهد.
چرا کوینهای حریم خصوصی در برخی صرافیها از لیست معاملاتی خارج میشوند؟
حذف کوینهای حریم خصوصی به نظرات یک کشور یا تعهدات AML / CFT و نحوه تنظیم معاملات خصوصی مرتبط است. درحالیکه معاملات رمز ارزهای متمرکز بر حریم خصوصی میتوانند از تنظیم کنندهها دور بمانند، ناظران مالی بر صرافیهای متمرکز تسلط دارند!
هنگامی که یک تنظیم کننده دولتی ارز دیجیتال خاصی را در مرزهای خود ممنوع میکند، صرافی باید در اسرع وقت معاملات خود را متوقف کند یا در معرض خطر تعطیل شدن قرار گیرد. در چنین مواردی معمولا صرافیها کوین مورد نظر را از پلتفرم خود بطور کامل خارج میکنند.
پرایوسی کوین در چند سال گذشته با نظارت بیشتری روبرو شده است، که برخی از صرافیها را مجبور به حذف این کوینها از لیست خود میکند تا مشمول اقدامات تنبیهی نهادهای نظارتی نشوند.
با توجه به این رویداد، کوینهای برتر حریم خصوصی مانند دش (دش)، مونرو (XMR) و زدکش (ZEC) توسط چندین پلتفرم معاملاتی پیشرو از جمله Bittrex ، CoinCheck ، Coinbase UK و ShapeShift از لیست خارج شدهاند، در حالی که برعکس، صرافی معروف اروپایی Gemini در واقع زدکش را در سپتامبر 2020 به لیست خود اضافه کرد!
دلیل حذف آنها از لیست این صرافیها، الزامات قانون سفر استاندارد 16 FATF است که فشار زیادی را به قانون گذاران کشور وارد میکند تا اطمینان حاصل شود که صرافیهای آنها یا ارائه دهندگان خدمات داراییهای مجازی (VASP)، هنگام شناسایی وجه، اطلاعات شناسایی کاربر را با یکدیگر به اشتراک میگذارند.
یک قانون گذار با درخواست VASPهای خود برای انجام این تعهد هنگام درخواست مجوز بهره برداری یا ثبت نام، شرکتهای ارائه دهنده خدمات رمزنگاری را مجبور به انطباق از این قوانین میکنند.
با تمام این اقدامات، برخی گزارشها نشان میدهد که مجرمان علیرغم فقدان ویژگیهای حفظ حریم خصوصی توسط بیت کوین، این رمز ارز را ترجیح میدهند!
در ادامه به معرفی بهترین پرایوسی کوینها میپردازیم و آنها را با یکدیگر مقایسه میکنیم.
پرایوسی کوین دش
دش یک ارز رمزنگاری شده ناشناس است که از سال 2014 به عنوان یک فورک از بیت کوین آغاز به کار کرد. این کوین حریم خصوصی پیشگام سپس XCoin نامیده شد، بعداً به DarkCoin تغییر یافت و در نهایت دش نامگذاری شد.
دش شامل ویژگیهای ناشناس بودن مانند ارسال خصوصی است که از استراتژی CoinJoin برای مخفی کردن ورودیهای معاملات واقعی استفاده میکند.
دش Core Group (DCG)، که توسعه شبکه دش را حفظ میکند، توضیح میدهد که دش بر قابلیت استفاده و محافظت از کاربر تمرکز دارد.
منشعب شدن از بیت کوین به معنای ناشناخته بودن دش است. علاوه بر این، مدیر عامل دشPay، ریان تیلو، فکر میکند که دش یک ارز رمزنگاری تقویت شده برای گمنامی نیست!
به عنوان یک فورک از بیت کوین، جزئیات معاملات دش مانند موجودی کیف پول و آدرسها به طور عمومی در زنجیره بلوکی آن در دسترس است، مگر اینکه کاربر از گزینه ارسال خصوصی استفاده کند.
دش در برابر بیت کوین
تفاوت اصلی دش و بیت کوین در الگوریتمهای اجماع آنها است. به عنوان مثال، در حالی که هر دو کوین با استفاده از اثبات کار (ماینینگ) اجرا میشوند، دش دارای یک لایه اضافی است که میزبان انواع مختلفی است که توسط مکانیزم اثبات سهام (استیکینگ) تأمین میشوند.
در نتیجه، به دلیل سرعت بالاتر و هزینههای معامله پایین، ممکن است دش از نظر سهولت استفاده به عنوان بهترین کوین حریم خصوصی در نظر گرفته شود. قابل ذکر است که دش از ویژگی ارسال سریع (InstantSend) استفاده میکند، مکانیسم مناسبی است که معاملات تقریبا آنی را امکان پذیر میکند.
بیت کوین از نظر حفظ حریم خصوصی در مقایسه با دش عقب است زیرا دش به صراحت به کاربران خود اجازه میدهد انتخاب کنند معاملات خود را برای نظارت عمومی باز کنند یا نه.
دش در برابر مونرو
اگرچه هر دو ارز رمزنگاری از ویژگیهای حریم خصوصی برخوردار هستند، اما تفاوتهای اساسی در طراحی آنها وجود دارد. دش از یک سیستم دو لایه استفاده میکند که ماینینگ (POW) را با استیکینگ (POS) ادغام میکند. علاوه بر این، ویژگی ناشناس بودن آن از طریق عملکرد PrivateSend اختیاری است. از طرف دیگر، معاملات در شبکه مونرو بومی نیستند.
توجه داشته باشید که دش از CoinJoin استفاده میکند در حالی که مونرو مجموعهای از استراتژیهای افزایش حریم خصوصی، از جمله امضاهای حلقهای، RingCT و غیره را به کار میبرد، که مونرو را نسبت به دش غیرقابل ردیابیتر میکند.
وقتی صحبت از حریم خصوصی است، مونرو پیروز رقابت با دش است، اما استفاده از دش بسیار سریعتر و ارزانتر از XRM است.
دش در برابر زدکش
Dash از الگوریتم هش کردن X11 استفاده میکند در حالی که زدکش از سازوکار zk-SNARKها و الگوریتم Equihash استفاده میکند. این دو کوین شباهتهایی را با هم دارند، که شامل منشعب شدن از بیت کوین، محدودیت اندازه بلوک 2 مگابایت و زمان تأیید بلوک 2.5 دقیقه است.
هنگامی که صحبت از حریم خصوصی میشود، زدکش برنده رقابت با دش است، زیرا معاملات Dash وقتی دسترسی پیدا میکنند که کسی به گرههای اصلی دسترسی داشته باشند.
پرایوسی کوین مونرو
از نظر بسیاری مونرو (XMR) بهترین پرایوسی کوین بازار است زیرا از مجموعه قدرتمندی از ویژگیهای حفظ حریم خصوصی مانند RingCT، آدرسهای پنهان و امضاهای حلقهای برای ترویج بیهویتی گسترده استفاده میکند.
در حقیقت، حریم خصوصی مونرو به قدری استثنایی است که سرویس امور مالیاتی ایالات متحده (IRS) مجبور شد برای هر کسی که میتواند فناوری ناشناس بودن خود را بشکند، مبلغی تقریبا 625 هزار دلار در نظر بگیرد.
با این حال، یک کارمند Chainalysis ادعا کرده است که “مونرو هوشمندانه اختراع شده است”، اما بی عیب و نقص نیست.
بیت کوین در برابر مونرو
جدا از اینکه هر دو از الگوریتم اجماع PoW ماینینگ استفاده میکنند، تفاوتهای زیادی با هم دارند. بیت کوین صرفاً یک رمز ارز غیرمتمرکز است در حالی که مونرو یکی از خصوصیترین کوینهای موجود است.
در زمینه استخراج، بیت کوین بیشتر به ASIC (مدارهای مجتمع مخصوص برنامه) نیاز دارد، در حالی که مونرو استفاده از ASIC را منع و استخراج با کارت گرافیک را به عنوان تنها گزینه استخراج در دسترس ماینرها قرار میدهد.
علاوه بر این، بیت کوین از الگوریتم هش SHA-256 استفاده میکند، در حالی که مونرو از پروتکل مجهز RandomX استفاده میکند.
همچنین شبکه بیت کوین دارای یک اندازه بلوک ثابت است، در حالی که مونرو دارای یک اندازه بلوک انعطاف پذیر است که برای افزایش گاه به گاه در حجم معاملات بهترین است.
با وجود همه اینها، بر اساس دادههای یک مقاله، مجرمان بیشتری هنوز BTC را به XMR ترجیح میدهند، زیرا تبادل بیت کوین آسانتر است و بازارهای معاملاتی بیشتری را ارائه میدهد.
پرایوسی کوین زدکش
زدکش یکی دیگر از بهترین کوینهای حریم خصوصی است که دارای ریشه مشابه دش و یک فورک از بیت کوین است. این ارز رمزنگاری از مكانیسم ماینینگ برای تأیید معاملات استفاده میكند. زدکش همچنین گزینهای برای مخفی کردن معاملات از طریق حریم خصوصی و مکانیزمهای غیرقابل ردیابی به نام معاملات محافظت شده و zk-SNARKS را ارائه میدهد.
زدکش در برابر مونرو
در مرحله اول، زدکش از ویژگی zk-SNARKs استفاده میکند، در حالی که مونرو آدرسهای پنهانکاری، معاملات محرمانه حلقهای و معاملات حلقهای را ترکیب میکند.
زدکش حریم خصوصی اختیاری را ارتقا میدهد در حالی که هرگونه معامله در مونرو به طور پیش فرض ناشناس است.
در زدکش، کاربران از انعطاف پذیری در انتخاب اینکه کدام معاملات را میخواهند خصوصی کنند و کدام یک را میخواهند علنی کنند برخوردار میشوند.
از طرف دیگر، توسعه دهندگان مونرو معتقدند که ایجاد حریم خصوصی به صورت اختیاری، ناشناس بودن شبکه خصوصی را تضعیف میکند.
زدکش در برابر بیت کوین
زدکش یک فورک بیت کوین است اما دارای ویژگیهای اضافی مانند حریم خصوصی اختیاری است. تفاوت دیگر بین زدکش و بیت کوین در توزیع جوایز استخراج است. به عنوان مثال، در حالی که استخراج کنندگان بیت کوین تمام پاداشها را به خانه میبرند، زدکش روش دیگری را در پیش گرفت.
برای توضیح، 10 درصد از پاداش استخراجها به شرکت کوین الکتریک میرفت و در میان سهامداران شرکت تقسیم میشد، که برای تأمین بودجه پیشرفتهای آینده هزینه میشد. اکنون، استخراج کنندگان 80٪ پاداش بلوک را دریافت میکنند و 20٪ باقیمانده به صندوقهای کمک مالی، ECC و بنیاد زدکش تعلق میگیرد.
پرایوسی کوین بیم
Beam یک ارز رمزنگاری شده خصوصی است که از زنجیره بلوک ناشناس جدیدی به نام Mimblewimble استفاده میکند. جدای از حریم خصوصی، این فناوری با ارائه راه حلهای داده فشرده که سریعتر بارگیری میشوند و همچنین تأیید و همگام سازی آنها آسانتر است، مقیاس پذیری پروتکلهای ماینینگ را افزایش میدهد.
Beam همچنین معاملات غیرقابل ردیابی را از طریق آدرسهای غیر قابل شناسایی فراهم میکند. Beam بعلاوه ترافیک شبکه خود را با استفاده از مکانیسم قاصدک (Dandelion) مخفی میکند. از یک فاصلهای، معاملات کوچک که یک بلوک را تشکیل میدهند به عنوان یک معامله بزرگ منفرد در نظر گرفته میشوند.
پرایوسی کوین Grin
گرین که در ژانویه 2019 راه اندازی شد، دارای همان بلاکچین Mimblewimble Beam و در میان بهترین کوینهای حریم خصوصی است که در برابر سانسور مقاوم و مقیاسپذیر است. گرین با استقلال از بنیانگذار ناشناس خود، خود را یک کوین جدا میداند. به همین ترتیب، انگیزههای توسعه دهنده آن عمدتا کمکهای مالی است.
قابل ذکر است، این پلتفرم یک قانون هیجان انگیز، البته بحث برانگیز در مورد استخراج دارد. ماینرها به طور نامحدود نرخ پاداش یکسانی دریافت میکنند، این بدان معناست که ماینری که در دسامبر سال 2030 به شبکه بپیوندد به ازای اولین ماینر در ژانویه 2019 پاداش دریافت میکند.
این شبکه از یک استاندارد معاملاتی یکسان به نام Slatepack برای افزایش تجارب توسعه دهنده و کاربر و ایجاد حریم خصوصی، امنیت، سازگاری و بهبود مدیریت پرونده استفاده میکند.
نتیجه گیری
رمزنگاری در هسته اصلی خود، مجموعهای از شیوهها و تکنیکهایی است که برای امکان برقراری ارتباط امن در بین افراد خارجی طراحی شده است. بنابراین، ارزهای رمزنگاری محرمانه، علی رغم واقعیت ماهیت غیرقابل ردیابی آنها، اختلافات مربوط به معاملات مجرمانه را برانگیخته است و امروزه به عنوان بخش اصلی اکوسیستم رمزنگاری است.
متأسفانه، حتی پس از گزارشهایی که حاکی از آن است که تنها درصد کمی از رمز ارزها در پولشویی، بودجه تروریسم و سایر فعالیتهای غیرقانونی استفاده میشود، دولتهای سراسر جهان همچنان در برابر آنها موضع گیری میکنند.
و در آخر بصورت خلاصه در حالی که مونرو همچنان دارای قویترین ویژگیهای حفظ حریم خصوصی است، زدکش و دش گزینه انجام معاملات عمومی را فراهم میکنند. Beam و Grin برای کاربرانی که مقیاس پذیری را به اندازه حریم خصوصی خود مهم میدانند مناسبترین گزینه هستند.
نظر شما درباره پرایوسی کوین چیست و بهترین پرایوسی کوین با حفظ حریم خصوصی کدام است؟ لطفا کامنت کنید